ID: 4401
De Afrikaanse keuken wereldwijd (Dorinda Hafner)*
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
De Afrikaanse keuken wereldwijd (Dorinda Hafner)*
Afrikanen leven, door de geschiedenis gedwongen, verspreid over de gehele wereld, maar ze blijven zich verbonden voelen met hun land van oorsprong. Dat kom onder meer tot uitdrukking in de vele, heerlijke gerechten die zij op tafel weten te toveren. Dorinda Hafner heeft een uitgebreid assortiment aan gevarieerde recepten verzameld. Haar reizen van Ghana tot Egypte, van Tanzania tot Marokko, van Brazilië tot Trinidad en van Guadeloupe tot New Orleans leverden dit unieke kookboek op. Naast veel informatie over de bezochte landen en de gebruikte producten staat de Afrikaanse Keuken Wereldwijd boordevol verrukkelijke en aparte recepten die allemaal bijzonder smakelijk zijn. Ook u bent nu in staat de smakelijkste maaltijden te bereiden: bananen-crèmesoep uit Tanzania, geroosterd lam met komijnzaad uit Ghana, akee met zoute vis uit Jamaica of zoete aardappelbroodjes uit Cuba.
Recepten uit:
Ghana
Ivoorkust
Mali
Maroikko
Egypte
Ethiopië
Kenia
Tanzania
Nigeria
Brazilië
Trinidad en Tobago
Martinique en Guadeloupe
Jamaica
Cuba
Louisiana
Verzameling authentieke recepten uit 10 verschillende Afrikaanse landen en uit 6 overzeese landen (Cuba, Brazilië, Jamaica e.d.) waar de Afrikaanse keuken, indertijd meegenomen door de slaven, onmiskenbaar terug te vinden is. Van deze keuken bestaan nauwelijks geschreven recepten daar deze mondeling van moeder op dochter overgingen. De van oorsprong Afrikaanse samenstelster stond dan ook voor de taak de hoeveelheid aan ingrediënten nauwkeurig te bepalen daar de Afrikaanse keuken op het gevoel afgaat. De recepten worden per land gepresenteerd, voorafgegaan door een landkaart en enkele wetenswaardigheden. De receptuur is uitgebreid met bij elk gerecht een toelichting en vaak afgewisseld met een verhaal of legende. De gerechten zijn niet al te moeilijk te bereiden. Het probleem is echter dat deze keuken voor ons vaak heel anders is en daardoor extra inspanning vergt. Ook worden niet alle vreemde ingrediënten verklaard of alternatieve ingrediënten aangegeven. Verzorgde pocketuitgave met uitgebreid alfabetisch register en 8 redelijke kleurenfoto's. Omslag met Afrikaans motief en een foto van een gerecht met titel in een kader.
Paperback, 160 pag,, register
Uitg. Bzztoh, 1996
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
Afrikanen leven, door de geschiedenis gedwongen, verspreid over de gehele wereld, maar ze blijven zich verbonden voelen met hun land van oorsprong. Dat kom onder meer tot uitdrukking in de vele, heerlijke gerechten die zij op tafel weten te toveren. Dorinda Hafner heeft een uitgebreid assortiment aan gevarieerde recepten verzameld. Haar reizen van Ghana tot Egypte, van Tanzania tot Marokko, van Brazilië tot Trinidad en van Guadeloupe tot New Orleans leverden dit unieke kookboek op. Naast veel informatie over de bezochte landen en de gebruikte producten staat de Afrikaanse Keuken Wereldwijd boordevol verrukkelijke en aparte recepten die allemaal bijzonder smakelijk zijn. Ook u bent nu in staat de smakelijkste maaltijden te bereiden: bananen-crèmesoep uit Tanzania, geroosterd lam met komijnzaad uit Ghana, akee met zoute vis uit Jamaica of zoete aardappelbroodjes uit Cuba.
Recepten uit:
Ghana
Ivoorkust
Mali
Maroikko
Egypte
Ethiopië
Kenia
Tanzania
Nigeria
Brazilië
Trinidad en Tobago
Martinique en Guadeloupe
Jamaica
Cuba
Louisiana
Verzameling authentieke recepten uit 10 verschillende Afrikaanse landen en uit 6 overzeese landen (Cuba, Brazilië, Jamaica e.d.) waar de Afrikaanse keuken, indertijd meegenomen door de slaven, onmiskenbaar terug te vinden is. Van deze keuken bestaan nauwelijks geschreven recepten daar deze mondeling van moeder op dochter overgingen. De van oorsprong Afrikaanse samenstelster stond dan ook voor de taak de hoeveelheid aan ingrediënten nauwkeurig te bepalen daar de Afrikaanse keuken op het gevoel afgaat. De recepten worden per land gepresenteerd, voorafgegaan door een landkaart en enkele wetenswaardigheden. De receptuur is uitgebreid met bij elk gerecht een toelichting en vaak afgewisseld met een verhaal of legende. De gerechten zijn niet al te moeilijk te bereiden. Het probleem is echter dat deze keuken voor ons vaak heel anders is en daardoor extra inspanning vergt. Ook worden niet alle vreemde ingrediënten verklaard of alternatieve ingrediënten aangegeven. Verzorgde pocketuitgave met uitgebreid alfabetisch register en 8 redelijke kleurenfoto's. Omslag met Afrikaans motief en een foto van een gerecht met titel in een kader.
Paperback, 160 pag,, register
Uitg. Bzztoh, 1996
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd